India – De dag voor vertrek

ganesh 1

India – De dag voor vertrek
Deze ochtend werd ik met zenuwen in mijn buik wakker. Eerder was ik al zenuwachtig, telkens als ik dacht aan deze voorgenomen reis, maar vandaag heb ik elke minuut de kriebels. Mijn checklist duurde zo goed als de hele dag en nog een intro schrijven voor mijn digitale reisdagboek is het laatste wat ik af mag vinken vandaag! Tevens is dit het allereerste bericht op mijn nieuwe website, waar ik nu alleen even dit dagboek bijhoud en nog niets anders. Het is een beetje leeg, de dagboekpassages zullen niet hoogstaand zijn, maar waarschijnlijk meestak een snel getikt bericht om iedereen thuis op de hoogte te stellen. Toevallige digitale voorbijgangers: wees welkom!

Yoga Teacher Course 200 hours
De hoofdreden voor mijn 7-weekse reis naar India is de Yoga Teacher Course van 200 uur die ik ga volgen in Rishikesh, ongeveer 7 uur rijden vanaf Delhi. Rishikesh is DE Capital of Yoga en de Yoga Teacher Course die ik hier zal volgen, zal mij de basis bijbrengen van Hatha Yoga en Vinyasa Flow Yoga. Met het certificaat dat ik (hopelijk) behaal, na een intensieve 4 weken van 200 uur, zal ik zelf yoga kunnen doceren.

Mijn medestudenten en ik beginnen en eindigen de dag met yoga en meditatie en volgen theorielessen, anatomielessen en krijgen inzicht in yogatherapie. Gedurende de cursus zullen we leren steeds langere lessen voor te bereiden en na verschillende theorie- en praktijktoetsen heb ik hopelijk mijn papiertje in the pocket. De cursus vindt plaats van 10 januari 2016 tot en met 10 februari 2016, 6 dagen per week, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds. Wil je meer weten over de yogaschool waar ik morgen naar toevlieg, klik dan hier.

India
Al tijden fantaseer ik over een bezoek aan India. Ik had nooit durven dromen dat de dag al zo snel zou komen, maar toen bleek dat dezelfde cursus in Nederland ruim 1000 euro meer kostte, was de keuze snel gemaakt. Dan zou ik op avontuur naar India gaan! Na de cursus ga ik terug richting Delhi en ontmoet hier Mike, met wie ik nog de Indiase hoofdstad, Agra (lees: Taj Mahal) en Jaipur ga verkennen. Samen vliegen we vervolgens 20 februari terug naar Nederland.

Ik lees me al weken in door middel van reisgidsen, blogs van India-fans en solo female travellers, maar toch denk ik niet dat iets me kan voorbereiden op wat ik morgen en de komen twee maanden ga ervaren. India, you love it or you hate it… ik ben benieuwd wat het zal worden! Nu moeten we in ieder geval snel de auto in, want we vertrekken deze avond al richting Schiphol in verband met de voorspelde ijzel. We hopen zo files en ongelukken morgenochtend in de spits richting Amsterdam te vermijden. Nu alleen nog duimen dat mijn vlucht niet vertraagd is en gewoon vertrekt! Op de website van KLM informeren ze reizigers alvast over cancellations and delays due to bad weather… maar hopelijk kan ik met Swiss Air veilig richting India!

2 thoughts on “India – De dag voor vertrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *